Hovězí maso anýzové - recept cpt. Cooka
4 porce:  1 kg hovězího roštěnce, 2 lžíce škrobové moučky, 2  vejce, olej, 1 lžička mletého anýzu, 40 dkg zelí, 1 šálek vývaru z masoxu, glutasol, 5 lžic desertního vína, mletý pepř, sůl, vinný ocet, moučkový cukr
Očištěné maso nakrájíme na hrubší nudle. Promícháme s vejci, škrobem a solí a necháme hodinu odležet. Zelí (nakrájené na kostičky) mírně povaříme, propláchneme studenou vodou a zakápneme citrónem. Do rozehřátého oleje dáme zpěnit anýz, přidáme maso a orestujeme. Zvlášť orestujeme na troše oleje zelí, přidáme maso, mírně podlijeme, produsíme, ochutíme špetkou pepře, cukru, glutasolu a soli, přidáme víno, zakápneme máčeným škrobem a krátce podusíme.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka