Hovězí maso na zázvoru se zeleninou - recept cpt. Cooka
4 porce:  50 dkg hovězí svíčkové nebo roštěnky, 1.5 lžičky mletého zázvoru nebo větší kousek čerstvého, 1 veliká cibule, 2  naťové cibulky, 20 dkg mrkve, 20 dkg cukety, 1 zelená paprika, 1 dl masového vývaru, 3 lžíce oleje na smažení,

Marináda: 2 lžíce tmavého medu, 4 lžíce bramborové škrobové moučky, sůl

Maso nakrájíme na plátky o síle 1 cm a pak na proužky. Spojíme ingredience marinády a pečlivě promícháme. Cibuli a mrkve oloupáme a nakrájíme na tenké plátky. Cukinu umyjeme a nakrájíme na tenké plátky. Papriku umyjeme, odstraníme jadérka a nakrájíme na 3 cm dlouhé proužky. Naťové cibulky oloupáme, umyjeme a nakrájíme rovněž na 3 cm dlouhé proužky. Zázvor oloupáme a nadrobno usekáme.
Marinované osolené maso osmažíme 1 minutu na rozpáleném oleji. vyjmeme, necháme okapat a odložíme. Na pánev, na níž se smažilo maso, nasypeme připravenou zeleninu. Zalejeme vývarem, zamícháme a na slabším plameni 10 minut pod pokličkou dusíme. Plamen zvětšíme, dodáme zbytek marinády a mícháme do zhoustnutí. Přidáme zázvor a ještě 1 minutu dusíme. Přidáme maso, zamícháme a necháme ještě 2 minuty na plotně. Podáváme ihned s rýží.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka