Hovězí maso s tykví a žampióny - recept cpt. Cooka
4 porce:  10 dkg slaniny, 1 větší cibule, 65 dkg zadního hovězího (i přední), sůl, mletý pepř, kmín, 1/2 hrnečku vývaru, 40 dkg žampiónů, 5 dkg másla, 3 lžíce oleje, 40 dkg tykve
Slaninu nakrájíme na tenké proužky a necháme ji rozškvařit. Zpěníme na ní cibulku a přidáme na kostky nakrájené hovězí maso. Opečeme, osolíme, opepříme, přidáme kmín a zalijeme vývarem. Dusíme do změknutí. Žampióny nakrájíme na plátky a dusíme je na másle. Na oleji opečeme na kostky nakrájenou tykev. Do měkkého masa přidáme žampióny a tykev a ještě za stálého míchání necháme prohřát zhruba 5 minut. Dochutíme pepřem a solí. Podáváme s vařeným bramborem nebo s bílou rýží.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka