Hovězí na hřebíčku - recept cpt. Cooka
4 porce:  75 dkg zadního hovězího, 10 dkg slaniny, sůl, mletý pepř, 2 lžíce oleje, 2  cibule, 2 stroužky česneku, 8  hřebíčků, 1 špetka dobromysli, 8  rajčat nebo rajčatový protlak, 2 dl červeného vína
Maso naklepeme a prošpikujeme špalíčky slaniny, osolíme, opepříme a prudce ze všech stran opečeme na oleji. Přidáme nakrájenou cibuli, plátky česneku nebo česnekový sušený prášek, hřebíček, oregáno a opečeme. Podlijeme vínem, přidáme nakrájená rajčata (nebo protlak zředěný vodou) a dusíme na mírném ohni do měkka, občas podléváme. (Ve Virginii hřebíčku dávají více a zapichují ho do masa. Před podáváním ho odstraní.) Měkké maso nakrájíme na porce a přelijeme prolisovanou (rozmixovanou) šťávou.
Příloha: rýže, těstoviny nebo i knedlíky

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka