Hovězí na pivu - recept cpt. Cooka
4 porce:  1 kg roštěnek nakrájené na kostky, 4  cibule nakrájené na kolečka, 2 lžíce oleje, 5 dl piva, 1.5 dl vody, 1 lžíce krystalového cukru, 1/2 lžičky mletého tymiánu, 1/2 lžičky majoránky, 2 lžíce škrobové moučky, 3 lžíce studené vody, sůl, mletý pepř
V hluboké pánvi rozpálíme olej a na něm osmažíme cibuli do hněda. Hotovou cibuli vyndáme do misky a dáme na stranu. Do pánve pomalu přidáme maso a za stálého míchání krátce osmahneme, asi 10 minut. Přidáme cibuli, pivo, vodu, cukr a koření. Přivedeme k varu. Ve sklenici smícháme studenou vodu se Solamylem a vzniklou směs pomalu přilijeme do pánve. Zamícháme a 1 minutu povaříme. Přikryjeme pokličkou a dusíme 2 hodiny. Pánev odkryjeme a dusíme dalších 45 minut, až je maso měkké.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka