Hovězí pečeně na zelenině - recept cpt. Cooka
4 porce:  3/4 kg hovězí kýty, 1.5 šálku kořenové zeleniny, 1 větší cibule, 1 lžíce másla, 8 dkg slaniny, 8 zrnek celého pepře, 4 zrnka nového koření, 1  bobkový list, sůl, 1 lžíce hladké mouky, vývar
Maso odblaníme, osolíme, protkneme slaninou. Zbylou slaninu pokrájíme nadrobno, vyškvaříme v kastrole, přidáme máslo, pokrájenou zeleninu a cibuli. Jakmile zelenina osmahne, opečeme na ni celý povrch masa. Pak maso podlijeme vývarem a pečeme v troubě nejdříve přikryté, pak bez poklice. Měkké maso vyjmeme, šťávu zaprášíme moukou, znovu podlijeme, povaříme a přecedíme.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka