Hovězí plátky na celeru - recept cpt. Cooka
4 porce:  4 plátky zadního hovězího, 2 lžíce oleje, 8 dkg očištěného celeru, 1 menší cibule, sůl, 1 lžíce hladké mouky,  špetka mletého zázvoru, 1/2  žervé (Lučina), zelená petrželka, 1/2 kostky bujónu (masox), 2.5 dl vody
Plátky nařízneme několikrát po obvodu a naklepeme. Osolíme je a opečeme na rozpáleném oleji v tlakovém hrnci. Poté maso vyjmeme, na oleji osmahneme na nudličky nakrájený celer a cibuli, poprášíme moukou a zázvorem, osmahneme, zalijeme vodou a vše rozmícháme. Maso vložíme zpět, přidáme bujón a dusíme v uzavřeném hrnci 30 minut. Měkké plátky vyjmeme, do omáčky dáme sýr Lučina, sekanou petrželku a trochu vody. Za stálého míchání vaříme, až se sýr spojí s omáčkou.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka