Hovězí plátky na rajčatech - recept cpt. Cooka
4 porce:  4 plátky hovězího masa, 4  rajčata, 1  cibule, 2 stroužky česneku, 4 dkg tuku, 1/4 l kysané smetany, 1 lžíce hladké mouky, 1 lžička hořčice, olej, sůl, zelená petrželka
Naklepané a osolené plátky po obou stranách opečeme na oleji. Na tuku zpěníme nakrájenou cibuli a česnek, přidáme na plátky nakrájená, oloupaná a spařená rajčata a podlijeme trochou vody. Podusíme, vložíme připravené plátky masa a pod pokličkou dusíme do měkka. Maso vyjmeme, šťávu zahustíme smetanou, ve které jsme rozmíchali mouku, přidáme hořčici a povaříme. Podáváme s bramborami nebo těstovinami posypané petrželkou.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka