Hovězí roštěnky - recept cpt. Cooka
4 porce:  4  roštěnky (po 15 dkg), 1  cibule, sůl, mletý pepř, 1 lžíce hladké mouky, 2 lžíce tuku
Odleželé maso z roštěnce nakrájíme na velké tenké řízky, naklepeme je, solíme, opepříme a na kraji nařízneme, aby se nezkroutily. Rychle je opečeme na slanině nebo jiném rozpáleném tuku, přidáme na kolečka krájenou cibuli, osmahneme, pak pomalu podléváme, zakryjeme a dusíme do měkka. Na konec maso zaprášíme a šťávu povaříme. Roštěnky můžeme také předem lehce obalit v mouce, pak je již nezaprašujeme.
Dobrá sestava: Roštěnky, brambory nebo nudle, po případě rýže, zelenina nebo salát.
Obměna: Pod maso můžeme přidat kořenovou zeleninu a šťávu zatřepat kyselou smetanou. Pak podáváme s knedlíky a doplníme zeleninovou polévkou nebo ovocem.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka