Hovězí s ananasem - recept cpt. Cooka
4 porce:  40 dkg hovězího masa nakrájeného na proužky, 1  , 2 lžíce sherry, 1 lžíce sójové omáčky, 1 lžíce krystalového cukru, 4  jarní cibulky nakrájené nadrobno, 1 lžíce škrobové moučky, 1  rajče nakrájené na kousky, 50 dkg vařené rýže, olej ve spreji, chilli
Ananas nakrájíme na kousky. V misce smícháme šťávu z ananasu, sherry, cukr, chilli koření a sójovou omáčku. Přidáme maso a dobře promícháme. Misku přikryjeme a necháme v ledničce 30 minut marinovat. Maso vyndáme z marinády, necháme dobře okapat a marinádu schováme. Pánev postříkáme olejem, přidáme polovinu masa a zprudka osmahneme. Maso vyndáme a držíme v teple. Na pánev dáme zbytek masa a cibulku a opět zprudka krátce osmahneme. Na pánev vrátíme zbytek masa a prohřejeme. Do marinády vmícháme Solamyl a marinádu přilejeme na pánev. Za stálého míchání chvilku povaříme, až omáčka zhoustne. Přidáme ananas a rajče, 2 minuty povaříme a podáváme s rýží.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka