Kroupová zeleninová recept cpt. Cooka
4 porce:  1 l vody, 6 dkg krup, 3 dkg tuku, 3 dkg hladké mouky, 1 větší hřib, 10 dkg kořenové zeleniny, sůl, mletý pepř, 1/8 l mléka, 1  žloutek, zelená petrželka
Přebrané a oprané kroupy namočíme přes noc a druhý den je uvaříme doměkka. Z tuku a mouky připravíme zlatovou jíšku, zalijeme ji vývarem z krup, přidáme očištěnou, na plátky pokrájenou houbu, očištěnou, na nudličky nastrouhanou zeleninu, prolisované kroupy a vaříme, až je vše měkké. Polévku osolíme a opepříme. Hotovou polévku zalijeme mlékem, v němž jsme rozkvedlali žloutek, a prohřejeme. Okořeníme petrželkou.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka