Katalánské roštěnky - recept cpt. Cooka
4 porce:  10 dkg šunky, 50 dkg roštěnek, 3 lžíce rostlinného oleje, sůl, 2 lžíce hladké mouky, 1  cibule, 1/4 lžičky mleté skořice, 3  hřebíčky,  špetka dobromysli,  špetka tymiánu, 4  rajčata, 1 dl červeného vína, 3 lžíce koňaku, 4  broskve, 2  hrušky, mletý pepř
Roštěnky naklepeme, osolíme, opepříme a obalíme v mouce. Opečeme je na oleji po obou stranách, přidáme nakrájenou cibuli, šunku, skořici, hřebíček, tymián, dobromysl. Pak přidáme rajčata, zalijeme vínem a koňakem. Dusíme do měkka. Když jsou roštěnky měkké, přidáme oloupané broskve a hrušky a ještě čtvrt hodiny podusíme.
Příloha: rýže nebo chléb

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka