Kežmarská roštěná s rösty - recept cpt. Cooka
4 porce:  60 dkg roštěnek, 10 dkg paprikové klobásy, 1  cibule, 40 dkg brambor, olej, rajče, hladká mouka, smetana, mletá paprika, mletý pepř, sůl, zelená petrželka
Naklepané roštěnky osolíme, opepříme a zprudka opečeme. Vyjmeme a ve výpeku osmahneme cibuli, přidáme mletou papriku a podlijeme vodou. Vložíme zpět roštěnky, nakrájená rajčata a dusíme doměkka. Maso pak vyjmeme a šťávu vydusíme na tuk. Přidáme smetanu a zredukujeme. Při servírování dáváme na roštěnku opečenouo klobásu a sypeme sekanou petrželkou. Bramborové rösty připravujeme z osolených nahrubo nastrouhaných brambor usmažených jako bramboráčky.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka