Květáková polévka - recept cpt. Cooka
6 porcí:  1 kg květáku, 1.5 l zeleninového vývaru, zelená petrželka, 30 dkg šlehačky, 2 lžíce polohrubé mouky, sůl, mletý bílý pepř, muškátový oříšek
Květák zbavíme zelených listů, očistíme a omyjeme. Potom jej rozebereme na malé růžičky a vložíme do vroucí zeleninové polévky. Vaříme asi 15 minut do měkka. Potom dvě třetiny květáku v polévce rozšleháme šlehačem nebo jej pečlivě prolisujeme. Polovinu smetany rozmícháme s moukou do hladka a polévku zahustíme. Necháme chvíli povařit, nakonec okořeníme solí, pepřem a strouhaným muškátem. Zbytek smetany s jemně nasekanou petrželkou ušleháme a těsně před podáváním zdobíme povrch polévky úhledným kopečkem.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka