Krokety z vařeného masa - recept cpt. Cooka
4 porce:  1/2 kg předního hovězího, 1  žemle, 2  vejce, sůl, kořenová zelenina (vařená v polévce), 1 lžička cibule, 1 lžička zelené petrželky, 1 stroužek česneku, strouhanka (dle potřeby), 2 lžíce vepřového sádla nebo olej
Vařené maso umeleme s vyvařenou zeleninou. Na lžičce sádla zpěníme drobně pokrájenou cibuli, odstavíme, přidáme petrželku, utřený česnek se solí, do pěny ušlehaná vejce a dle potřeby zahustíme strouhankou. Tvoříme krokety, upečeme je na sádle na pánvi nebo v troubě.
Obměny: 1. přidáme 50 g slaniny s cibulí, 2. do směsi přidáme jen žloutky a bílků použijeme k obalení, pak obalíme ve strouhance a krokety osmažíme.
Příloha: dušená zelenina, brambory a saláty

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka