Lovecká ruláda - recept cpt. Cooka
4 porce:  30 dkg zadního hovězího, 6 dkg anglické slaniny, 10 dkg klobásy, cibule, olej, hladká mouka, sůl, mletý pepř, česnek
Hovězí maso rozkrojíme na silnější plát, naklepeme a potřeme česnekem. Na plát masa položíme anglickou slaninu nakrájenou na plátky, po délce nakrájené plátky moravské klobásy a vše zabalíme a zavážeme tenkým motouzem. Na tmavší osmahnutou cibulku, kterou zalijeme hovězím vývarem, položíme osolenou a opepřenou ruládu a dusíme do měkka. Pak ruládu vyjmeme a sejmeme motouz. Zbylou šťávu vysmahneme na tuk. Lehce zaprášíme hladkou moukou a znovu zalijeme hovězím vývarem, přidáme trochu utřeného česneku a povaříme. Dostatečně provařenou šťávu scedíme a ochutíme.
Jako přílohu si připravíme bramborové těsto, které rozválíme na tenký plátek. Na pánvi opražíme na sucho prosátou strouhanku a vložíme ji na připravené bramborové těsto. Zabalíme do plátěného ubrousku, na konci zavážeme a vaříme ve vodě asi 25 minut. Po uvaření nakrájíme na plátky. Podáváme s plátky hotové rulády.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka