Moravská roštěná - recept cpt. Cooka
4 porce:  65 dkg zadního hovězího, 7.5 dkg rostlinného tuku, 4 dkg hladké mouky, mletý pepř, sůl, 10 dkg cibule, 25 dkg moravské klobásy nebo párků, 4 dl vývaru, 2.5 dkg hořčice, 2 dl červeného vína
Roštěnky naklepeme, osolíme, opepříme, vložíme ovařenou a sloupnutou klobásu, zatočíme a převážeme nití. Nakrájenou cibuli osmažíme na tuku, vložíme roštěnky, ze všech stran orestujeme, zalijeme trochou vývaru a dusíme doměkka. Maso vyjmeme, šťávu vydusíme do tuku, zaprášíme moukou, osmahneme, zalijeme vývarem, povaříme, přidáme hořčici a víno a chvíli povaříme. Šťávu přecedíme na roštěnky a necháme přejít varem.
Příloha: brambor, rýže, knedlík

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka