Pekingské maso - recept cpt. Cooka
4 porce: 60 dkg hovězí svíčkové, 1 lžíce škrobové moučky, 1 vejce, 2 cibule, 3 kapie, 6 feferonek, špetka moučkového cukru, 5 lžic desertního vína, sůl, glutasol
Očištěnou, odblaněnou svíčkovou nakrájíme přes vlákna na jemné nudličky, přidáme část škrobu, vejce, sůl a promícháme. Necháme půl hodiny odležet. Očištěnou cibuli nakrájíme na jemné půlměsíčky, kapii na nudličky. Ze sójové omáčky, zbytku škrobu, vína, glutasolu a jemně sekaných feferonek si připravíme zálivku. Maso ve větším množství oleje orestujeme, část tuku slijeme, přidáme zeleninu a podusíme. Směs zalijeme připravenou zálivkou a prohřejeme. Na potřebnou hustotu upravíme vývarem nebo máčeným škrobem. Podáváme s rýží.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka