Pikantní hovězí pečeně - recept cpt. Cooka
4 porce:  1 kg zadního hovězího, sůl, 1 lžíce směsi 'Pečená masa', 2 lžíce oliv, 2  nakládané okurky, 1 menší mrkev,  trochu celeru, 1 malá klobása, 3 lžíce másla nebo margarínu, 2  cibule, 1 stroužek česneku, 1 lžíce kečupu, 3 lžíce smetany, 1 lžíce hladké mouky
Maso prošpikujeme dílky oliv, klínky okurky, mrkve, celeru, klobásy. Osolíme, okořeníme. Dáme péci na másle s nakrájenou cibulí a plátky česneku, podlijeme sklenkou vody. Pečeme zvolna, zprvu přikryté. Během pečení podléváme a přeléváme vypečenou šťávou. Když maso změkne, odstraníme pokličku a necháme zčervenat. Maso vyjmeme a nakrájíme na porce. Šťávu zaprášíme moukou, ochutíme kečupem, smetanou, po případě zbylými olivami, podle potřeby přidáme vodu a krátce povaříme. Maso podáváme se špenátem a bramborovými knedlíky nebo brambory či s rýží a salátem.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka