Pikantní hovězí závitky - recept cpt. Cooka
4 porce:  4 plátky hovězí kýty, sůl, 1 lžíce másla, 1 malá cibule, mletý pepř, vývar, 1 dl bílého vína, 1 lžička hladké mouky,

Náplň: 1 lžíce slaniny (naškrábané), 1 lžíce strouhané cibule, 1 rovná lžička sardelové pasty, 1 rovná lžíce kaparů (usekané), 1  žloutek, citrónová šťáva

Plátky naklepeme, slabě osolíme, potřeme připravenou směsí a sepneme. V kastrole rozehřejeme máslo a závitky po celém povrchu opečeme. Přidáme drobně pokrájenou cibuli, podlijeme vývarem, opepříme a dusíme téměř do měkka. Pak je bez poklice dopečeme. Šťávu zahustíme moukou smíchanou s kouskem másla, přilijeme víno a krátce povaříme.
Obměna: místo vína přilijeme 1/4 l kyselé smetany.
Příloha: noky, těstoviny, rýže, ovocný salát nebo kompoty

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka