Plněné hovězí plátky - recept cpt. Cooka
4 porce:  4 plátky zadního hovězího, 2 lžíce slaniny, 1 větší cibule, 3 lžíce strouhanky, 1 lžíce másla, 1 lžička hladké mouky
Na malé pánvi vyškvaříme sklovitě pokrájenou slaninu, přidáme polovinu cibule a necháme ji zesklovatět. Přidáme na sucho opraženou strouhanku a necháme do ní vtáhnout tuk ze slaniny. Směs dáme vychladnout. Plátky masa odblaníme, naklepeme, potřeme usmaženou směsí a dobře zavážeme nebo sepneme. Na kastrole zahřejeme máslo a závitky na něm po celém povrchu opečeme. Přidáme druhou polovinu cibule drobně pokrájenou a osmahneme ji. Dusíme mírně podlité, maso občas obracíme. Ku konci přípravy zaprášíme trochou hladké mouky a povaříme.
Obměna: ku konci podlijeme maso 1 dl červeného vína.
Příloha: dušená zelenina, brambory a saláty nebo rýže a grilovaná rajčata

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka