Portugalské hovězí maso - recept cpt. Cooka
4 porce:  75 dkg zadního hovězího, 2 dl červeného vína, 1 lžička mleté skořice, 10 kuliček celého pepře, 3  hřebíčky, 1 špetka dobromysli, 3  cibule, 3  rajčata nebo lžíce protlaku, 1  mrkev, 2  jablka, sůl
Maso nakrájíme na kostky a přelijeme vínem svařeným s kořením. Alespoň hodinu necháme v chladu. Na oleji opečeme pokrájenou cibuli, karotku, rajčata a oloupaná, rovněž pokrájená jablka. Osmahneme a vložíme maso i s vínem a kořením. Osolíme. Vše pomalu dusíme, až maso změkne. Pak vyjmeme celá koření, podle potřeby podlijeme a podáváme s rýží.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka