Květáková polévka s knedlíčky - recept cpt. Cooka
4 porce:  1  květák, 3 dkg oleje, 5 dkg hladké mouky, strouhanka (podle potřeby), 2 dkg másla, 1  vejce, zelená petrželka, muškátový květ, sůl
Dobře očištěný květák uvaříme v osolené vodě, uvařený rozdělíme na menší části. Vodu, v níž se květák vařil, zahustíme zlatavou jíškou. Z květáku dáme polovinu zpět do polévky, ostatní použijeme na přípravu knedlíčků.
Knedlíčky: Nadrobno rozsekaný květák smícháme s vejcem, máslem a strouhankou podle potřeby. Mléko nepřidáváme. Osolíme, dobře propracujeme a děláme malé knedlíčky, které povaříme asi 5 minut. Polévku okořeníme květem a petrželkou.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka