Primátorské roštěnky - recept cpt. Cooka
6 porcí:  6  roštěnek, olej, sůl, kečup, 20 dkg strouhaného tvrdého sýra, 20 dkg majonézy, 10 dkg čerstvého bílého jogurtu,  špetka moučkového cukru, 10 dkg kapie čerstvé nebo sterilované, 1 lžíce bílého vína, mletý pepř
Odblaněné roštěnky nařízneme po obvodu na třech místech, naklepeme, opepříme, potřeme olejem a necháme v chladničce přes noc nebo několik hodin odležet. Před přípravou je osolíme, opět potřeme olejem a opečeme po obou stranách na grilu (nebo na pánvičce na oleji) tak, aby byly uvnitř růžové. Opečené roštěnky přeložíme na talíře, potřeme kečupem, posypeme strouhaným sýrem a přelijeme majonézou promíchanou s jogurtem, cukrem, velmi drobně pokrájenou kapií a vínem. Podáváme s vařenými brambory nebo se smaženými bramborovými hranolky a se zeleninovým salátem.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka