Rolovaná hovězí pečeně - recept cpt. Cooka
4 porce:  60 dkg zadního hovězího, 25 dkg vepřového plecka, 5 dkg slaniny, 1 lžíce másla, 2 menší cibule, 1/2  mrkve, 60 dkg zadního hovězího, 25 dkg vepřového plecka, 5 dkg slaniny, 1 lžíce másla, 2 menší cibule, 1/2  mrkve,  trochu celeru,  trochu petržele, 1 lžíce rajčatového protlaku, 1 stroužek česneku, sůl, mletý pepř,  trochu červeného vína, 1 lžička hladké mouky
Vepřové maso umeleme, přidáme půl strouhané cibule, sůl, pepř, česnek, 2-3 lžíce vody a dobře promícháme. Plát hovězího masa naklepeme, osolíme, poklademe tenkými plátky slaniny, potřeme směsí mletého masa, sbalíme a ovážeme nebo sepneme. V kastrole rozpálíme máslo a pečeni po celém povrchu opečeme. Přidáme pokrájenou zeleninu, cibuli osmahneme a pak mírně podlitou pečeni zprvu dusíme a pak opečeme. Ku konci přidáme do šťávy rajčatový protlak zředěný červeným vínem a smíchaný s trochou mouky. Šťávu povaříme na správnou hustotu, prolisujeme nebo mixujeme. Podáváme se smaženými bramborovými kroketami nebo noky. Na obložení vařené listy bílého zelí, opečené na másle, sypané strouhankou.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka