Rostbíf s bylinkami - recept cpt. Cooka
4 porce:  75 dkg roštěnce, 1 stroužek česneku, 3 lístky celerové natě, 3 lístky bazalky, 1 svazek zelené petrželky, 1/4 lžičky tymiánu, 1/4 lžičky mletého pepře, 1/4 lžičky rozmarýnu, 6 lžic oleje, 1/8 l červeného vína, 1 lžička soli
Česnek rozetřeme, smícháme s nasekanými bylinkami a pepřem, posypeme jím maso, přitlačíme a pokapeme olejem. Vložíme do pekáče tučným okrajem dolů, dáme do trouby (225°C) a často poléváme vínem. Šťáva se nesmí vypéci. Po 20 minutách přikryjeme maso pergamenovým papírem, aby se bylinky nespálily. Pečeni osolíme, zabalíme do alobalu a utěrky, aby se zachovala teplota uvnitř. Připečenou šťávu uvolníme trochou vody, přecedíme a dochutíme. Podáváme s pečenými brambory.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka