Roštěná na česneku - recept cpt. Cooka
4 porce:  1 kg roštěnek, 4 stroužky česneku nakrájené na plátky, 2 dl piva, 2 lžíce oleje, 2 lžíce sezamových semínek, 1 lžíce krystalového cukru, 1 lžička mletého zázvoru, 1 lžíce škrobové moučky, 3 lžíce sójové omáčky, 2 lžíce studené vody, sůl, mletý pepř
Do masa vykrojíme ostrým nožem zářezy, do nichž vložíme plátky česneku. Připravené maso dáme do hluboké misky. Smícháme pivo, olej, sůl a pepř a vzniklou směs nalijeme na maso. Mísu přikryjeme a necháme v lednici marinovat přes noc. Maso vyndáme z mísy a položíme na pekáč. Do marinády přidáme sezamové semínko, cukr, sójovou omáčku a zázvor. Dobře promícháme a směsí důkladně maso potřeme. Pečeme odkryté v troubě asi 3 hodiny, občas maso pomažeme omáčkou. Hotové maso vyndáme z pekáče, do omáčky vmícháme Solamyl rozpuštěný ve studené vodě, krátce povaříme až se omáčka zahustí a nalijeme ji na maso.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka