Roštěná na víně - recept cpt. Cooka
4 porce:  4  roštěnky, 1 dl bílého vína, 2 dkg hladké mouky, 8 dkg cibule, 4 dkg oleje, 1 lžíce rajčatového protlaku, mletá paprika, sůl, mletý pepř
Roštěnky nařízneme, osolíme, opepříme a poprášíme moukou smíchanou se špetkou papriky. Vložíme je do kastrolu se zahřátým olejem a po obou stranách lehce osmahneme. Přisypeme rozkrájenou cibuli a osmažíme dorůžova. Podlijeme šálkem horké vody a dusíme. Měkké maso vyjmeme, šťávu vydusíme, aby zůstal jen tuk, zředíme vínem, přidáme protlak a krátce povaříme. Nakonec dle chuti přisolíme. Podáváme s vařenými bramborami nebo dušenou rýží.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka