Roštěná na zeleném pepři - recept cpt. Cooka
4 porce:  75 dkg roštěnce, sůl, worcestrová omáčka, 8 dkg oleje, 40 dkg květáku nebo brokolice, 20 dkg karotky,

Na zálivku: 35 dkg kysané smetany, 15 dkg bílého jogurtu, 2 lžíce nakládaného zeleného pepře, 1 lžíce citrónové šťávy, 1 lžička moučkového cukru, sůl

Zálivku připravíme smícháním všech ingrediencí a necháme v chladu odležet. Květák nebo brokolici rozebereme na růžičky, karotku nakrájíme na silnější šikmé řezy a uvaříme doměkka v osolené vodě. Odleželý roštěnec mírně naklepeme, okraje nařízneme, osolíme, pokapeme worcesterem a olejem, dáme do ledničky proležet. Maso opečeme na oleji po obou stranách doměkka a na talíři obložíme zeleninou, zálivku podáváme zvlášť v omáčníku.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka