Roštěná se šunkovými kornoutky - recept cpt. Cooka
6 porcí:  6  roštěnek, 4  vejce, 2 lžíce sterilovaného hrášku, 6 plátků šunky, 1 dl bílého vína, 6 dkg másla, 2 lžíce rajčatového kečupu, olej, 1/2 lžičky worcestrové omáčky, mletý pepř, sůl
Den předem roštěnky odblaníme, blánu po obvodu třikrát nařízneme, lehce je naklepeme, potřeme olejem a necháme v chladničce odležet. Před přípravou usmažíme vejce na části másla v řídkou pomazánku, osolíme, přidáme okapaný hrášek a náplň uložíme na teplé místo. Roštěnky osolíme, opepříme, opečeme po obou stranách na oleji tak, aby byly uvnitř růžové, vyjmeme a přeložíme na teplé místo. Olej z pánvičky slijeme, na pánvičku přidáme zbylé máslo, víno, kečup, ochutíme worcesterskou omáčkou a povaříme do zhoustnutí. Opečené roštěnky urovnáme na mísu a poklademe kornoutky ze šunky naplněnými ochucenými míchanými vejci. Roštěnky podlijeme šťávou a podáváme s vařenými brambory a se zeleninovým salátem.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka