Roštěnka na skalický způsob - recept cpt. Cooka
4 porce:  60 dkg roštěnek, 6 dkg oleje, 6 dkg kořenové zeleniny, 4 dkg hladké mouky, 4 dkg moučkového cukru, 1 dl skalického červeného vína, citrón, nové koření, hřebíček, sůl
Vykostěné, umyté, čistou utěrkou osušené maso odblaníme, nakrájíme na 150 g roštěnky, naklepeme, okrajové blány krátce nařežeme, osolíme, okořeníme a po obou stranách rychle opečeme na dobře zahřátém tuku do zlatova. Na tuku po opékání upražíme cukr, zpěníme na kolečka pokrájenou cibulku, přidáme na tenká kolečka pokrájenou zeleninu, citrónovou kůru, nové koření, hřebíčky. Potom přidáme opečené roštěnky, podlejeme vývarem a pod pokličkou dusíme do měkka. Měkké roštěnky vybereme ze šťávy, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme přesátou moukou, opražíme, zalejeme vlažnou vodou a vaříme přibližně 20 minut. Před dohotovením dochutíme citrónovou šťávou a cukrem. Hotovou omáčku prolisujeme přes husté síto na připravené měkké roštěnky, krátce povaříme a nakonec zjemníme skalickým červeným vínem.
Příloha: dušená rýže nebo na různé způsoby připravené brambory

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka