Roštěnka na zázvoru - recept cpt. Cooka
4 porce:  40 dkg nízké roštěnek, 4  aromatické houby nebo sušené hřiby, 1.5 lžičky mletého zázvoru nebo větší kousek čerstvého, 1  cibule, 2 stroužky česneku, 1 lžíce bramborové škrobové moučky, 1 lžíce sójové omáčky, 2 lžíce sherry nebo bílého přírodního vína, 1 lžíce medu, sůl, mletý pepř, olej na smažení, 1 lžíce usekané zelené petrželky
Houby namočíme na 20 minut do vlažné vody a pak je v té vodě 25 minut vaříme. Vyjmeme, odřízneme třeně. Klobouky nakrájíme na tenké proužky. Maso nakrájíme na proužky. Zázvor oloupáme a usekáme. Cibuli a česnek také oloupáme a nadrobno usekáme. Z medu, poloviny sójové omáčky a vína nebo sherry umícháme s bramborovou moučkou marinádu. Nalejeme ji na maso. Promícháme a 15 minut marinujeme.
Na vroucím oleji usmažíme do růžova česnek a cibuli, přidáme maso, zázvor a hřiby. 2 minuty smažíme na prudším ohni za stálého míchání. Dolejeme zbylé víno a sójovou omáčku. Osolíme, opepříme. Ponecháme ještě 2 až 3 minuty na pánvi, aby omáčka zhoustla. Vložíme na misku, posypeme zelenou petrželkou a ihned podáváme.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka