Roštěnky se zeleninou - recept cpt. Cooka
5 porcí:  5  roštěnek, 12.5 dkg másla, 1/2 l smetany, 1 lžička hladké mouky, 1.25 dl bílého vína, 20  kaparů, 5  mrkví, 1  celer, 3  cibule, 2  petržele, sůl, mletý pepř
Posolené roštěnky nejprve prudce opečeme na polovině másla a pak zalité vínem dusíme do měkka, asi dvě hodiny.
Mezitím nakrájíme zeleninu na jemné nudličky a dusíme na druhé půlce másla, na mírném ohni, do měkka. Osolíme.
Hotové maso vyjmeme a do šťávy přidáme nasekané kapary, pepř a zalijeme smetanou, ve které jsme rozmíchali mouku. Roštěnky rozložíme na teplou mísu, na každý plátek masa dáme kupičku zeleniny a maso polijeme omáčkou. Zbytek omáčky podáváme v omáčníku, stejně jako zbylou zeleninu, aby si mohl každý podle chuti přidat.
Příloha: nočky nebo rýže

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka