Roštěnky v zelenině - recept cpt. Cooka
4 porce:  4  roštěnky, 1 lžíce oleje, sůl, 1/2 sladké papriky, 1 sklenka kysané smetany, 3 lžíce hladké mouky, 1  cibule, 1 malá mrkev, 1 malá petržel, kousek celeru, cibulová nať, máslo
Naklepané roštěnky na okraji nařízneme, posolíme, poprášíme moukou, na rozpáleném tuku prudce opečeme a vyjmeme. Na stejném oleji dozlatova osmahneme drobně nakrájenou cibuli, přidáme roštěnky, mírně podlijeme vodou a dusíme doměkka. Na másle zatím udusíme zeleninu nakrájenou na nudličky. Hotové roštěnky vyjmeme, do šťávy přidáme smetanu zahustěnou lžící mouky a mírně povaříme. Roštěnky vložíme zpět do omáčky. Podáváme obložené zeleninou a ozdobené cibulkou.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka