Řezy ze svíčkové v žampionové směsi - recept cpt. Cooka
6 porcí:  90 dkg hovězí svíčkové, olej, 8 dkg másla, 15 dkg cibule, 30 dkg žampiónů, 20 dkg nakládaných okurek, 12 dkg kečupu, 1.5 dl šlehačky, sůl, mletý pepř, vývar z masoxu
Z odblaněné svíčkové nakrájíme řezy - po dvou na porci, jemně je naklepeme, osolíme, opepříme a postupně opečeme po obou stranách na rozehřátém oleji (nebo nasucho na teflonové pánvi). Olej z pánve slijeme, na pánev nalijeme trochu vývaru a připečenou šťávu odvaříme. Na másle zpěníme cibuli pokrájenou na kolečka, přidáme žampiony pokrájené na plátky, šťávu z pánvičky a podusíme je pod pokličkou. Dochutíme kečupem a okurkami pokrájenými na nudličky a krátce je podusíme. Směs zjemníme smetanou, prohřejeme a nalijeme na maso. Podáváme s dušenou rýží.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka