Selský hrnec - recept cpt. Cooka
4 porce:  75 dkg předního hovězího bez kosti, 1 svazek kořenové zeleniny, 1  cibule, 1  bobkový list, 4  hřebíčky, sůl, mletý pepř, muškátový oříšek, 1.2 kg kapusty, 50 dkg mrkve, 25 dkg celeru
Cibuli oloupeme a protkneme ji bobkovým listem a hřebíčky. Maso s polévkovou zeleninou a cibulí vložíme do studené vody, osolíme, opepříme a ochutíme muškátem. Uvedeme do varu a vaříme 1.5 hodiny. Kapustu nakrájíme na kousky, mrkev a celer na kostičky, vše vložíme po hodině do vývaru a dál vaříme. Vařené maso vyjmeme, rozkrájíme a vrátíme zpět. Před podáváním osolíme a opepříme.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka