Sjomansbiff - recept cpt. Cooka
1 porce:  20 dkg zadního hovězího, 30 dkg brambor, 4 dkg másla, 7 dkg cibule, sůl, mletý bílý pepř, hovězí vývar - podle potřeby, zelená petrželka, sherry
Dva menší plátky masa z hovězí kýty na jednu porci o síle asi 1-1,5 cm se lehce naklepou. Oloupané brambory se nakrájejí na silnější plátky. Na másle se osmahne drobně krájená cibule, na ni se vloží naklepané, osolené a opepřené plátky masa a opečou se s cibulí do zlatova. Na maso se položí plátky brambor a vše se zalije mírně osoleným vývarem z hovězího masa (místo vývaru lze použít vodu - v tom případě je nutno brambory přisolit). Směs se přikryje poklicí a pomalu dusí asi 1 - 1,5 hodiny, až je maso měkké (obsah se nemíchá, aby plátky brambor zůstaly celé). Hotový pokrm se posype sekanou zelenou petrželí a podává se v nádobě, ve které se připravoval. Před kancem dušení je možno přidat trochu polosuchého šery.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka