Smažené hovězí se zelenými paprikami a hráškem - recept cpt. Cooka
4 porce:  25 dkg hovězí svíčkové (roštěnky), 10 dkg zelených paprik, 10 dkg mladého nebo zmrazeného zeleného hrášku, 1/2 lžičky sójové omáčky, 1 lžička škrobové moučky, 1/4 l slepičího vývaru, 2 lžíce sardelové pasty rozmíchané ve vodě, 1 lžička cibule jemně rozsekané nebo česneku, 1 lžička glutasolu, sůl, mletý pepř, olej nebo máslo na smažení
Papriky nakrájíme na větší kousky a spolu s hráškem smícháme se sardelovou pastou a glutasolem, sójovou omáčkou a škrobovou moučkou. Na rozpáleném omastku osmažíme cibuli nebo česnek. Přidáme papriky a hrášek, šálek vývaru a na mírném ohni vaříme 5-10 minut. Přendáme na mísu. Prudce osmažíme na tenké kousky nakrájené maso, přidáme hotové papriky a hrášek, dobře zamícháme a nakonec na talíři zdobíme mladou cibulkou. Podáváme s rýží.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka