Stupavské roštěnky - recept cpt. Cooka
6 porcí:  90 dkg roštěnek, 15 dkg vařeného uzeného bůčku, 10 dkg slaniny, 15 dkg cibule, 30 dkg kysaného zelí, 8 dkg vepřového sádla, 25 dkg kysané smetany (12%), sůl, mletý pepř, kmín, 5 dkg hladké mouky
Roštěnky naklepeme, osolíme a okořeníme. Cibuli nakrájíme nadrobno, slaninu a bůček na kostky a opražíme na sádle. Přidáme zelí a podusíme. Touto směsí naplníme roštěnky, svineme je a přeložíme na vymaštěný pekáč. Maso podlijeme a podusíme. Měkké závitky vyjmeme, výpek zaprášíme moukou, zalijeme smetanou a omáčku povaříme. Stupavské roštěnky podáváme podlité omáčkou s rýží.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka