Svíčková pečeně na budapešťský způsob - recept cpt. Cooka
4 porce:  60 dkg hovězí svíčkové, 1 dl oleje, 10 dkg cibule, 2 dkg mleté papriky, 20 dkg šunkového vepřového kolena, 2 dkg soli, 8 dkg slaniny, 10 dkg čerstvých hub, 12 dkg husích jater, 15 dkg paprik, 8 dkg zeleného hrášku
V hrnci rozehřát část oleje. Přidat nadrobno nakrájenou cibuli a osmahnout dozlatova. Posypat červenou paprikou a ihned rozředit vodou. Přidat nadrobno pokrájené šunkové koleno, osolit a přikryté vařit 30 - 40 minut, až vznikne hustý perkelt. Poté šťávu přecedit a odstavit stranou. Na malé kostičky nakrájenou slaninu nechat zesklovatět a přidat oloupané, dobře omyté a na kostičky nakrájené houby, stejně pokrájená husí játra a nakonec paprikové lusky. Jsou-li všechny přísady osmahnuty, zalít šťávou z perkeltu a vše přivést k varu. Nakonec vmíchat uvařený zelený hrášek. Stejně velké řízky lehce naklepat, osolit a na troše oleje středně propéci. Řízky položit na rýži, přelít připraveným ragú a jako přílohu podávat 'mřížkové' bramborové plátky.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka