Květáková s těstovinami - recept cpt. Cooka
6 porcí:  1 menší květák, 40 dkg brambor oloupaných a nakrájených na menší kousky, 2 lžíce olivového oleje, 1  cibule rozpůlená a nakrájené na slabé proužky, 2 stroužky rozdrcené česneku, 1 l kuřecího vývaru, 1 l vody, 40 dkg rajčat nakrájených na kostky (můžeme použít i v plechovce), 25 dkg těstovin ve tvaru mušliček, 15 dkg sterilovaného hrášku, sůl, mletý pepř, tvrdý sýr, bazalka
Ve velkém hrnci rozpálíme olej, příkon zmírníme na střední, přidáme brambory, cibuli a česnek a za občasného míchání vaříme tak dlouho, až cibule zesklovatí. Přidáme květákové růžičky, a opět za občasného míchání vaříme 2 minuty. Přidáme kuřecí vývar, vodu, rajčata, těstoviny a odkapaný hrášek. Polévku zamícháme, přivedeme k varu a příkon zmírníme na minimum. Přikryjeme pokličkou a dusíme 15 minut nebo až jsou těstoviny hotové, občas zamícháme. Polévku dochutíme solí a pepřem. Hotovou polévku nalijeme na talíř a posypeme nastrouhaným sýrem a bazalkou.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka