Vařené hovězí s tuřínem a brambory - recept cpt. Cooka
4 porce:  50 dkg předního hovězího bez kosti, 1  cibule, kořenová zelenina včetně pórku, řapíkatý celer, bobkový list, 1 lžička celého pepře, 1.5 l vody, sůl,

Zelenina: 75 dkg tuřínu, 1  cibule, majoránka, 1 lžíce oleje, 50 dkg brambor, 1  pórek, 1 lžička kmínu, 10 dkg zahuštěné smetany, sůl, mletý pepř, zelená petrželka

Rozpůlenou cibuli, zeleninu, celer, bobkový list a celý pepř přivedeme k varu v hrnci s vodou. Přidáme maso, osolíme, mezi pokličku a hrnec dáme naběračku a vaříme 2 až 2.5 hodiny, až je maso měkké. V hrnci rozehřejeme olej, vložíme na 1 cm velké kostky nakrájený tuřín, jemně nasekanou cibuli a majoránku a necháme asi 3 minuty zpěnit. Podlijeme 2 naběračkami vývaru, přivedeme k varu, přikryjeme a dusíme asi 30 minut. Brambory, nakrájený pórek a další naběračku vývaru přidáme k tuřínu a vaříme asi 15 minut, až jsou brambory měkké. K tuřínu přimícháme smetanu a prohřejeme. Zeleninu osolíme a opepříme. Uvařené maso vyjmeme z vývaru, nakrájíme a spolu se zeleninou upravíme na hluboké talíře. Zalijeme vývarem se zeleninou a posypeme sekanou petrželkou.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka