Voňavé dušené hovězí - recept cpt. Cooka
4 porce:  50 dkg předního hovězího, 5 dkg slaniny, 1 lžíce oleje, 2  cibule, 2 lžičky paštikového koření, sůl, 2 lžíce polohrubé mouky, 1  kapie (červená, i naložená)
Maso nakrájíme na větší, slaninu na drobné kostičky. Na oleji rozškvaříme slaninu, osmahneme nakrájené cibule, přidáme maso, sůl a koření, promícháme, opečeme, podlijeme a dusíme pod pokličkou. Když je maso měkké, vydusíme šťávu na tuk, zaprášíme polohrubou moukou, promícháme a podlijeme vodou. Povaříme spolu s nakrájenou kapií (nemusí být). Dochutíme solí a špetkou paštikového koření, ozdobíme kapií a podáváme s knedlíky, rýží, brambory nebo i těstovinami.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka