Voňavé hovězí kostky - recept cpt. Cooka
4 porce:  50 dkg hovězí kýty, 3 lžíce rostlinného oleje, 1  cibule, 10 dkg karotky, 8 dkg bambusových výhonků, 3  badyány, 3 lžíce sójové omáčky, 1/4 lžičky mletého zázvoru, 1 lžička moučkového cukru, glutasol, 2 lžíce bílého vína, 1.5 dl vývaru, sůl, cibulová nať
Hovězí maso (roštěná nebo kýta) nakrájené na kostky prudce osmažíme na oleji. Přidáme na kolečka nakrájenou cibuli. Připravíme si karotku nakrájenou na hranolky asi 3 cm dlouhé a konzervované bambusové výhonky (kedlubnu) nakrájené stejně jako karotka. Do pánve přidáme badyán (dávka je udána v celých hvězdicích), zázvor, cukr, osmahneme, pak vmícháme sójovou omáčku, víno, glutasol a vývar. Zakryjeme pokličkou a dusíme do poloměkka. Pak přidáme nakrájenou karotku (příp. i syrovou kedlubnu) a dusíme ještě 15 minut. Nakonec přidáme konzervované, na hranolky nakrájené bambusové výhonky, dochutíme podle potřeby sójovou omáčkou, vínem, solí a glutasolem. Přidáme mladou cibulovou nať nakrájenou na třícentimetrové kousky. Promícháme.
Příloha: rýže

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka