Zbojnická roláda - recept cpt. Cooka
4 porce:  75 dkg zadního hovězího masa, sůl, mletý pepř, 3 dkg česneku, 10 dkg šunky, 10 dkg slaniny, 6 dkg rostlinného tuku, 10 dkg cibule, 4 dl vývaru nebo vody, 3 dkg hladké mouky
Z masa nakrájíme větší plát, rozklepeme, potřeme česnekem utřeným se solí, opepříme, poklademe plátky šunky a slaniny, zavineme a svážeme. Na tuku osmažíme nakrájenou cibuli, po všech stranách opečeme roládu, zalijeme vodou a dusíme doměkka. Během pečení roládu obracíme a přeléváme šťávou. Maso vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme moukou, zasmahneme, podlijeme vodou, promícháme, provaříme. Šťávu přecedíme.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka