Zbojnický skřivan - recept cpt. Cooka
4 porce:  75 dkg zadního hovězího, sůl, mletý pepř, 2 stroužky česneku, 6 dkg rostlinného tuku, 10 dkg slaniny, 15 dkg klobásy, 10 dkg cibule, 6 dl vývaru, 2 dkg hladké mouky
Maso nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme utřeným česnekem, poklademe tenkými plátky slaniny, rozkrojenou polovinou klobásy, svineme a upevníme párátky. Na horkém tuku osmažíme dorůžova nakrájenou cibuli, vložíme závitky, opečeme, zalijeme částí vývaru a dusíme pod poklicí doměkka. Závitky vyjmeme, odstraníme párátka, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme moukou, orestujeme, zalijeme vývarem a provaříme. Šťávu přecedíme na závitky, dochutíme a povaříme.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka