Curyšské telecí - recept cpt. Cooka
4 porce:  60 dkg telecí kýty nebo velmi libového vepřového masa, 1  cibule, 2 dl bílého vína, 5 cl koňaku, sůl, mletý pepř, 3 lžíce másla, 1 lžíce hladké mouky, 2 dl smetany, 2 stroužky česneku, 20 dkg čerstvých žampiónů
Maso nakrájíme na nudličky a opečeme na másle. Ještě než maso pustí šťávu, vyjmeme je z pánve a uchováme v teple. Ve stejné pánvi zpěníme nakrájenou cibulku, poprášíme moukou a zředíme bílým vínem. Povaříme, přilijeme smetanu, omáčku necháme mírně zhoustnout a dobře okořeníme. Na vedlejší pánvičce orestujeme žampióny, které jsou ochuceny solí a pepřem. Poté je přidáme spolu s opečeným masem do omáčky. Ke konci vlijeme koňak, popřípadě dochutíme solí a pepřem.
Jako přílohu doporučuji švýcarské bramborové placky zvané rösti. Brambory uvařené ve slupce oloupeme a vychladlé nastrouháme na hrubém struhadle. Pak vložíme na rozpálenou pánvičku, která musí být vymaštěná máslem. Ochutíme solí, pepřem, muškátovým oříškem, krásně upěchujeme a opékáme z obou stran.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka