Máslové telecí řízky - recept cpt. Cooka
4 porce:  40 dkg telecí plece, 2 lžíce mléka, 1 lžíce hladké mouky, sůl, zelená petrželka, 2  vejce, strouhanka, olej na smažení, máslo na pokapání
Z masa odstraníme všechno vazivo. Pak je nakrájíme přes vlákno a dvakrát na strojku umeleme. Přidáme sůl, mléko, petrželku, žloutky, hladkou mouku a směs dobře spojíme. Na prkénku poprášeném hladkou moukou utvoříme na jednu porci buď 1 větší nebo 2 malé placičky, obalíme v rozšlehaných bílcích, vláčné strouhance a usmažíme. Pak je dáme na papírové ubrousky okapat. Podáváme pokapané máslem.
Obměna: do středu placičky před obalením vložíme tenký plátek sýra.
Tyto placičky můžeme obalit v řídkém vaječném těstě samotném nebo v těstě s přidáním 2 lžic strouhaného sýra (v tomto případě odpadá vložení plátku sýra dovnitř) nebo ve vaječném těstě s přidáním 1 lžíce rajčatového protlaku. Stejným způsobem připravíme maso z králičích kýt.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka