Mrkev dušená s telecím masem - recept cpt. Cooka
4 porce:  1/2 kg mrkve, 25 dkg telecí kýty, 10 dkg másla, sůl, 1  cibule,  špetka muškátového oříšku,  špetka moučkového cukru, 1/2  citrónu, 1 lžička hladké mouky, zelená petrželka
Na polovině másla a cibuli dusíme na kostky krájené, osolené maso. Měkké necháme vysmahnout, zaprášíme je moukou, podlijeme a dusíme. Očištěnou mrkev nakrouháme na nudličky, podusíme na druhé polovině másla s cukrem, kouskem citrónové kůry a kořením. Měkkou mrkev necháme vysmahnout, zředíme ji omáčkou, přidáme maso a vše podusíme. Hotový pokrm zakapeme citrónem a posypeme zelenou, jemně sekanou petrželí.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka