Plněné telecí závitky - recept cpt. Cooka
4 porce:  4  telecí řízky, 1 lžíce hladké mouky, 1 lžíce másla, 3 lžíce bílého vína, vývar, citrón,

Nádivka: 5 dkg slaniny, 1 malá cibule, sardelová pasta nebo 4 sardelky, zelená petrželka

Slaninu, cibuli a sardele drobně usekáme a smísíme s trochou citrónové kůry. Řízky naklepeme, okraje nařízneme, nesolíme je. Potřeme je připravenou nádivkou, srolujeme, sepneme nebo převážeme bílou nití. Povrch poprášíme hladkou moukou a opečeme je na rozehřátém másle po celém povrchu. Pak je mírně podléváme a dusíme do měkka. Ku konci přidáme víno a krátce povaříme.
Stejně připravujeme maso z králičích kýt.
Příloha: suchá rýže, dušená zelenina, brambory sypané petrželkou a saláty

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka